Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε



Μπήκαμε στο 2015 και πολλοί από μας είναι ήδη 2 και 3 χρόνια άνεργοι και έχουν τελειώσει από καιρό με το επίδομα ανεργίας. Η παρελθούσα κυβέρνηση επικαλούνταν τους ανέργους για να μιλήσει για «θυσίες των Eλλήνων», την ώρα που μας ζητούσε διάφορους ευφάνταστους φόρους (παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση των ανέργων στην Ελλάδα!...). Ενώ με τις μνημονιακές τους πολιτικές εξαθλίωσαν και αυτούς ακόμη που έχουν δουλειά, πόσο μάλλον εμάς. Η νέα κυβέρνηση μιλάει για «ανθρωπιστική καταστροφή», όμως δεν έχει τα θέματα των ανέργων ψηλά στην ατζέντα της. Πιστεύουμε πως μόνο με τη συλλογική οργάνωση οι άνεργοι θα καταφέρουν να σταθούν με αξιοπρέπεια σε αυτή τη χώρα και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

Διεκδικούμε:

v          Όλοι δικαιούνται πρόσβαση στην υγεία, ανεξάρτητα από το αν δουλεύουν ή όχι. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους.

v          Δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

v          Επίδομα ανεργίας σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας, και αύξησή του ώστε να καλύπτει τις βασικές ανάγκες, ή ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

v          Όχι φόρους σε ανέργους.

v          Προτεραιότητα σε πολιτικές περιορισμού της ανεργίας, με παραγωγικές επενδύσεις, που είναι απαραίτητες και για να ξαναποκτήσει η χώρα παραγωγική βάση.