Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αν δεν έχετε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ…

Από το χαράτσι της ΔΕΗ υπήρχε πρόβλεψη για απαλλαγή των ανέργων, εφόσον διέθεταν μία μόνο κατοικία, αυτή στην οποία ζούσαν. Όμως, από τον νέο φόρο ακινήτων, τον ΕΝΦΙΑ, δεν υπάρχει πρόβλεψη απαλλαγής για τους ανέργους. Προβλέπεται μόνο μια μείωσή του κατά 50%, αλλά κι αυτό όχι για όλες τις περιπτώσεις.


Φίλες και φίλοι,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να παρέμβει για να βοηθήσει τους ανέργους και όσους άλλους δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τον νέο ΕΝΦΙΑ και ειδικώς εκείνους που μπορούν να επικαλεστούν οικονομική αδυναμία και να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα της πληρωμής του.

Η διαδικασία έχει μια γραφειοκρατία, όμως δεν έχει κάποιο κόστος και μπορεί να βοηθήσει όσους δεν έχουμε να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ να απαλλαγούμε από αυτόν, αντί να επιβαρυνόμαστε με οφειλές προς το δημόσιο.

Μόνο που ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι λίγος: η προσφυγή πρέπει να γίνει στην εφορία όπου ανήκουμε έως τις 30 Σεπτεμβρίου.


Λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που είναι www.dsa.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ-ΚΥΨΕΛΗΣ-ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ